rabzon işi olarak da bilinen hasır bilezikler ve kolyeler 31-32 mikron inceliğindeki altın ya da gümüş tellerin ilmek ilmek örülmesiyle yapılmaktadır. 1000 ayar olan saf gümüş potada eritildikten sonra 25-30 cm'lik çubuklar halinde dökülür. Bu çubuklar sürekli sıkıştırılan merdanelerden defalarca geçirilerek örgü şişi kalınlığına indirilir. Daha sonraki aşamada kalın metal tel, ortasında delik bulunan elmas maddelerden art arda geçirilerek 30-35 micron (0,3 mm) kalınlığa indirilmiş olur.
u aşamadan sonra iş artık genç kız ve kadın örücülerin hünerli ellerine kalmaktadır. Kumaş gibi örülen ve istenilen uzunluklarda kesilerek çeşitli objelerin yapılabildiği bu sanatta düzgünlük en önemli detaydır. Uzun ve zahmetli uğraşların sonucunda örülen hasır örgüler tekrar atölyelere döner ve ustalar tarafından takı haline getirilerek vitrinleri süslemek için hazırlanırlar. Acemiliğin gümüş telde atıldığı, ustalığın altın telde hayat bulduğu bu sanatı, tasarımcılar geçmişin ışığında geleceğe aktarmaktadırlar.
rabzon hasırı 2007 yılından beri tescilli bir üründür. Türk Patent Enstitüsü tarafından TTH (Trabzon Telkariye ve Hasırı) adı altında coğrafi işaret tescilini almıştır. Yani Trabzon’dan başka bir yerde üretilmesi mümkün değildir. Trabzon hasırı bugün Türkiye'nin her yerinde ve Dünya'nın belli kesimlerinde ün yapmış olan bir el sanatıdır. Firmamız tarafından üretilen altın ürünlerimiz 22 ayar (916 milyem), gümüş ürünlerimiz ise 925 ayardır.
22 ayar altından imal edilen altın hasır takımlarımız, yöresel düğünlerin vazgeçilmez takıları arasında yer almaktadır.
925 ayar gümüşten üretilen hasır takımlarımız, gündelik kullanıma uygun dayanıklılık ve kalitede hazırlanmaktadır.
Düğünlerde ve farklı organizasyonlarda zerafetin göstergesi, kemer takılarımız da beğeni görmektedir.